اظهارنامه مالیاتی وانت بار
نوشته شده توسط : sevda

 از هزاران سال قبل تا کنون، دولت ها برای تامین بودجه های عمومی خود از مالیات استفاده می کنند. حال بسته به شرایط اقتصادی و سیاست های دولت، ممکن است این مالیات کم یا زیاد شود. با توجه به شرایط نابسامان اقتصادی کشور و تحریم های خارجی، نقش مالیات در تامین بودجه عمومی سال به سال در حال افزایش است. به همین خاطر، پیوسته مالیات های جدیدی تعین می شود که مالیات بر مشاغل خودرویی هم یکی از این موارد محسوب می شود. از این رو مشمولین باید با نحوه استعلام مالیات وانت پیکان و سایر خودروهای باری آشنایی داشته باشند تا بدانند چه میزان مالیاتی برای آن ها تعیین شده و نسبت به پرداخت آن اقدام کنند. زیرا در صورت عدم تکمیل و ارسال اظهارنامه مربوطه و پرداخت مالیات تعیین شده، مودیان مشمول جریمه خواهند شد.

به طور کلی، مالیات به دو دسته مالیات های مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود. مالیات بر مشاغل خودرویی زیر مجموعه مالیات های مستقیم از نوع مالیات بر درآمد است. به این ترتیب، کلیه صاحبان خودروهای باری، راهسازی، عمومی و تاکسی موظفند تا قبل از پایان مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار، مبلغ درآمد خود را در قالب اظهارنامه با سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهند. مهلت در نظر گرفته شده برای این گروه ها هم مطابق سایر مشاغل و کسب و کارهای حقیقی یعنی تا پایان خرداد ماه سال بعد خواهد بود. برای مثال، این گروه ها باید اظهارنامه عملکرد و درآمد خود در سال ۱۴۰۲ را نهایتا تا ۳۱ خرداد ماه سال ۱۴۰۳ به سازمان تسلیم کنند. با توجه به این که افراد زیادی در سراسر کشور مشمول این نوع مالیات هستند، در این مقاله به نحوه ثبت اظهارنامه مربوطه و جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در رابطه با این نوع اظهارنامه جدید، به دست آورید.



سامانه مالیات بر درآمد وانت بار

همان گونه که اشاره کردیم، توجه خاص دولت به منابع مالیاتی باعث شده تا پیوسته انواع جدیدی از مالیات ها تصویب شوند. مالیات بر مشاغل خودرویی از جمله این موارد است که در سال ۱۴۰۱ به صورت نهایی تصویب شده و اولین بار اظهارنامه های مربوط به آن در سال ۱۴۰۲ برای سازمان امور مالیاتی ارسال شد. با توجه به تداوم این نوع مالیات، مشمولین باید اظهارنامه مالیاتی وانت بار خود را هر ساله در موعد مقرر برای سازمان ارسال کنند تا مطابق با درآمد حاصله، مالیات شان تعیین شود. در همین راستا، مودیان در پی اطلاع از سمانه مالیات بر درآمد وانت بار هستند تا مانند سایر مالیات های مستقیم و غیر مستقیم، اظهارنامه را به صورت آنلاین ثبت کنند. در این رابطه باید بگوییم که تا این لحظه سامانه خاصی جهت ثبت اظهارنامه های مشاغل خودرویی تعیین نشده و ثبت مبلغ درآمد این گروه ها، به صورت حضوری انجام می گیرد. پس جهت استعلام مالیات وانت پیکان یا سایر خودروها، باید به مراکز مربوطه مراجعه شود.

مالیات بردرآمد وانت بار

دفاتر پست و دفاتر پیشخوان دولت مکان هایی هستند که به منظور ثبت اظهارنامه های مالیاتی مشاغل خودرویی، در نظر گرفته شده اند. بنابراین گروه های مشمول این نوع مالیات باید در مهلت تعیین شده به یکی از دفاتر پست یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم، اظهارنامه شان را ثبت کنند. افرادی که در مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار این کار را انجام ندهند، مشمول جریمه گردیده و در ادامه باید اصل مالیات به همراه جریمه آن را بپردازند. ذکر این نکته هم الزامی است که پس از ثبت اطلاعات درآمدی به صورت حضوری، امکان پیگیری آن به صورت آنلاین از طریق سایت جامع خدمات الکترونیک مالیاتی کشور به آدرس tax.gov.ir فراهم خواهد بود. از سوی دیگر، با توجه به این که این نوع مالیات به تازگی تدوین شده، احتمالا در ادامه امکان ثبت اظهارنامه آن از طریق سایت مذکور فراهم شود. با توجه به جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت، در حال حاضر ثبت اظهارنامه باید با همان روش حضوری انجام گیرد.

 

 

بیشتر بخوانید: مهلت اظهارنامه مالیاتی ۱۴۰۳

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت بار

با توجه به این که مالیات بر مشاغل خودرویی به صورت نهایی تصویب و اجرایی شده، مشمولین باید با نحوه ثبت این نوع اظهارنامه آشنا باشند. از آن جایی که سازمان امور مالیاتی کشور امکان تکمیل و ثبت اظهارنامه های مالیاتی مختلف را به صورت آنلاین فراهم کرده، بسیاری از افراد گمان می کنند که برای ثبت اظهارنامه مالیات بر مشاغل خودرویی هم باید به سایت جامع این سازمان مراجعه نمایند. در صورتی که چنین نبوده و ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت بار به صورت آنلاین امکان پذیر نیست. بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور و اطلاعیه های منتشر شده در سایت آن، مشمولین پرداخت این نوع مالیات باید به دفاتر پست جمهوری اسلامی ایران یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند. این گروه ها هنگام مراجعه حضوری به دفاتر اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، باید مدارک لازم را هم به همراه داشته باشند. سند مالکیت، مدارک هویتی و کد vin خودرو برخی از مهم ترین مدارک لازم برای استعلام مالیات وانت پیکان محسوب می شوند.

دفتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی

پس از مراجعه حضوری به دفاتر پست یا دفاتر پیشخوان دولت، در صورتی که پرونده مودی کامل و بدون نقص باشد، قبض مالیات مقطوع برای وی صادر خواهد شد. پس به راحتی می تواند مالیات بر درآمد وانت بار یا سایر خودروهای عمومی و باری را بپردازد. اما گاهی اوقات مودیان پرونده مالیاتی نداشته یا پرونده شان ناقص است. در این گونه موارد، باید تا قبل از پایان مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار، تشکیل پرونده انجام گرفته یا نواقص برطرف شود. در واقع، بدون تشکیل یا تکمیل پرونده مالیاتی، امکان صدور قبض مالیات و گرفتن مفاصا حساب مالیاتی وجود ندارد. از آن جایی که مصوبه مربوط به مالیات بر مشاغل خودرویی اکنون به صورت کامل تایید شده و در دستور کار قرار دارد، هر گونه تخلف در عدم ثبت اظهارنامه و پرداخت این نوع مالیات، منجر به صدور جریمه خواهد شد. بنابراین اگر می خواهید مشمول جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت نشوید، باید در موعد مقرر با مراجعه به دفاتر پست و پیشخوان این کار را انجام دهید.

 

 

بیشتر بخوانید: مالیات گرد حساب

مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار

در بخش های قبل، توضیحات لازم را در رابطه با مالیات بر درآمد وانت بار و سایر خودروهای این چنینی از جمله تاکسی، خودروهای باری و راهسازی ارائه دادیم. بنابراین اکنون می دانید که مشمولان مالیات بر مشاغل خودرویی باید در موعد مقرر اظهارنامه شان را تکمیل کرده و تقدیم سازمان امور مالیاتی کشور نمایند. اما موضوع مهم دیگر، مهلت در نظر گرفته شده برای ثبت اظهارنامه مالیاتی وانت بار است. مودیان می خواهند بدانند که تا چه زمانی می توانند فرم اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده و ثبت کنند. در این رابطه باید بگوییم که مالیات بر مشاغل خودرویی هم نوعی مالیات مستقیم و زیر مجموعه مالیات بر درآمد است. چرا که دارندگان وانت بار، خودروهای باری، عمومی و راهسازی، در واقع بخشی از درآمد سالانه خود را به عنوان مالیات می پردازند. به این ترتیب، قوانین استعلام مالیات وانت پیکان و مهلت ارسال اظهارنامه آن هم مطابق مالیات بر درآمد بوده و از شرایط مشابهی پیروی می کند.

مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار

از آن جایی که مهلت ثبت اظهارنامه عملکرد یا درآمد اشخاص حقیقی ۳ ماه پس از پایان سال مالی است، این مهلت برای مالیات بر مشاغل خودرویی هم مقدار مشابهی خواهد بود. سال مالی صاحبان خودروهای باری، عمومی و راهسازی مشابه سال مالیاتی می باشد. به این ترتیب که از اول فرودین آغاز و تا پایان اسفند ادامه دارد. در نتیجه، مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار هم ۳ ماه پس از پایان سال مالی یعنی پایان خرداد ماه سال بعد خواهد بود. مشمولین این نوع مالیات تا ۳۱ خرداد ماه سال بعد فرصت دارند تا با مراجعه به دفاتر پست یا دفاتر پیشخوان دولت، اظهارنامه مالیاتی خود را ثبت کرده و مبلغ درآمدشان را ارائه دهند. در غیر این صورت، مشمول جریمه گردیده و علاوه بر اصل مالیات، باید جریمه آن را هم پرداخت کنند. جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت همانند سایر انواع مالیات بر درآمد می تواند نقدی یا غیر نقدی باشد. بنابراین تا حد امکان، باید این اظهارنامه در موعد مقرر ثبت و ارسال شود.

 

بیشتر بخوانید: سامانه مالیات من

استعلام مالیات وانت پیکان

از جمله موضوعات مهم در رابطه با مالیات مشاغل خودرویی، مبلغ و نحوه استعلام این نوع مالیات می باشد. به عبارت دیگر، مودیان می خواهند بدانند که چگونه باید از میزان مالیات در نظر گرفته شده برای خودروشان، مطلع شوند. در این مورد هم باید بگوییم که اظهارنامه مالیاتی وانت بار، مهم ترین فاکتور سازمان امور مالیاتی کشور برای تعیین مالیات خواهد بود. منتهی مودیان باید اطلاعاتی درآمدی و اظهارنامه خود را به صورت دقیق تکمیل کنند. زیرا در صورت مشخص شدن خلاف این موضوع، جرایم سنگینی در انتظارشان خواهد بود. پس از تسلیم اظهارنامه، سازمان امور مالیاتی کشور درصدی از درآمد دارندگان وانت بار و سایر خودروهای مشمول را به عنوان مالیات تعیین می کند. هنگام استعلام مالیات وانت پیکان، فاکتورهای گوناگونی تاثیر دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان محل سکونت متقاضیان از نظر استان و شهرستان اشاره کرد. زیرا کل استان های کشور به ۵ گروه تقسیم شده و درصد مالیات برای هر یک از این گروه ها، متفاوت است.

از سوی دیگر، شهرستان های هر استان هم خود به سه دسته مختلف شامل مراکز استان، شهرستان های طبقه الف و شهرستان های طبقه ب تقسیم می شوند. درصد مالیات به ترتیب برای این گروه ها کاهش پیدا می کند. پس جهت استعلام در مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار، باید به این موارد توجه داشته باشد. در ادامه، گروه بندی استان های مختلف کشور و درصد مالیات بر درآمد برای هر گروه را به صورت کامل برای تان آورده ایم.

  •  گروه ۱: استان تهران
  •  گروه ۲: استان های آذربایجان شرقی ، اصفهان ، البرز ، خراسان رضوی ،فارس ، قزوین ، گیلان ، هرمزگان و مازندران .
  •  گروه ۳: استان های آذربایجان غربی ،‌ کرمان ، گلستان ، سمنان ، زنجان ، قم ، همدان ، مرکزی ، یزد ، بوشهر و خوزستان.
  •  گروه ۴: ‌استان های چهار محال و بختیاری ، کرمانشاه ، لرستان ، خراسان شمالی ، کهگیلویه و بویر احمد و اردبیل .
  •  گروه ۵: ‌استان های سیستان و بلوچستان ، خراسان جنوبی ، کردستان و ایلام .

 

درصد مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی در استان های مختلف کشور
گروه بندی استان ها استان های گروه ۱ استان های گروه ۲ استان های گروه ۳ استان های گروه ۴ استان های گروه ۵
مراکز استان 1 0.95 0.9 0.85 0.8
شهرستان های طبقه الف 0.95 0.9 0.85 0.8 0.75
شهرستان های طبقه ب 0.9 0.85 0.8 0.75 0.7

 

بیشتر بخوانید: دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت

گروه بندی استان ها در بسیاری از موارد، مودیان با این سوال مواجه می شوند که جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت چیست. به عبارت دیگر، آیا می توانند با عدم ارسال اظهارنامه زیر این مالیات شانه خالی کنند یا خیر. در این باره باید دقت داشته باشید که مالیات بر مشاغل خودرویی اکنون به عنوان یک قانون تصویب شده و لازم الاجرا است. افرادی که به این قانون توجه نداشته و نسبت به ثبت اظهارنامه عملکردشان اقدام نکنند، باید منتظر اقدام مطابق قانون مالیاتی کشور باشند. طبق ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم، افرادی که از تسلیم اظهارنامه خودداری می کنند، مشمول جریمه غیر قابل بخشودگی معادل ۳۰ درصد مالیات قطعی شده خواهند بود. بنابراین اگر مودیان اظهارنامه مالیاتی وانت بار خود را در مهلت تعیین شده به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه ندهند، مشمول جریمه ۳۰ درصدی خواهند شد. با توجه به این که جریمه مذکور قابل بخشش نیست، مودیان در ادامه باید اصل مالیات را به همراه ۳۰ درصد جریمه پرداخت کنند.

جریمه پر نکردن اظهارنامه مالیاتی وانت

 

بیشتر بخوانید: استعلام مالیات خودرو با کد ملی

جدول مالیات وانت پیکان

سازمان امور مالیاتی کشور، استان های مختلف را به چندین گروه مختلف تقسیم بندی کرد که مهم ترین فاکتور در این تقسیم بندی هم توانایی و قدرت اقتصادی استان ها است. مودیان جهت استعلام مالیات وانت پیکان خود، ابتدا باید این گروه ها را بررسی کرده و بدانند در چه گروهی قرار می گیرند. علاوه بر گروه بندی استان های کشور، هر استان خود به سه دسته مراکز استان، شهرستان های طبقه الف و شهرستان های طبقه ب تقسیم می شود. درصد مالیات بر درآمد برای این دسته ها هم به ترتیب کاهش پیدا می کند. بنابراین جهت بررسی درصد مالیات بر درآمد وانت پیکان یا سایر خودروهای عمومی، باری، راهسازی و تاکسی در مهلت اظهارنامه مالیاتی وانت بار، باید جدول مربوطه را بررسی کنید. در بخش های قبل این جدول را برای تان قرار داده ایم.

منبع : اظهارنامه مالیاتی وانت بار





:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 اسفند 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: